19:00

Teknologkårens IF

Referat: AIF Barrikaden - Teknologkårens IF

Startelva: Mikael – Sebbe, Henke, Mattias A, Jonathan T – Jonas – Alex – Anders – Maksym, Ahmed, Oskar W

Avbytare var Philip som kom in som central anfallare efter 25 min för att sedan sista halvtimmen spela innermittfältare, Viktor T som kom in som högerback efter 35 min och spelade i den positionen matchen ut, Victor L som likaledes kom in efter 35 min, i hans fall som vänsteranfallare för att sedan avsluta sista 20 minuterna som vänsterback, Simon som spelade sista 20 minuterna som högeranfallare/höger ytter mittfältare och Siseko som spelade sista 7 minuterna som anfallare.

Vår första halvlek präglades av ett mycket fint anfallsspel (samtidigt som vi också hade en tät och bra defensiv som dock inte sattes på jättestora prov, våra motståndare hade några individuellt skapliga offensiva spelare och försökte hålla bollen inom laget men lyckades inte med det några längre stunder mot vårt otroligt taggade lag), väldigt varierat och med många spelare involverade.

Det fina spelet resulterade också i det som senare skulle visa sig bli matchens enda mål när Ahmed (vem annars?) i den 20:e min ur liten vinkel nickade bollen i en båge över målvakten och ner i bortre hörnet. Vi skapade därutöver massor av chanser av vilka 5-6 var av kalibern att de nästan inte får missas. Vi hade bollen inom kontroll inne i deras målgård vid flera tillfällen utan att lyckas få in den och bl.a. hade Philip, efter ett riktigt drömanfall, ett skott i vad som bör betecknas som underkant av själva krysset (aldrig sett något liknande förr).

Mot detta hade Teknologkåren en hörna i den 9:e min där vi var rätt oorganiserade och de var nära att få in bollen men den hade den goda smaken att rulla någon decimeter utanför stolpen. I övrigt hade de inget som ens luktade målchans och vår halvtidsledning var alltså klart i underkant. Även med hänsyn taget till att alla målchanser inte alltid resulterar oavsett hur klara de är så borde vi åtminstone haft en 3-4 måls-ledning med oss in i omklädnadsrummet i paus och många i vårt lag var då uppenbart mer frustrerade över vår ineffektivitet än glada över vår ledning.

Andra halvlek fick ett lite annorlunda utseende. Till en början hade vi ett fortsatt spelövertag även om vi inte längre kändes lika fokuserade och inte skapade någon riktigt het chans, däremot en uppsjö halvchanser. Efter 15-20 min började plötsligt Teknologkåren liksom smygande ta sig in i matchen. Vår bara aningen mindre koncentration gjorde att de, som tidigare blivit av med bollen nästan innan de erövrat den, nu började vinna allt fler närkamper och med det följde uppenbart ett förbättrat självförtroende. För första gången i matchen kunde de nu etablera lite spel på vår planhalva och de kunde också fått till en i det stora hela givetvis helt orättvis och dessutom förarglig kvittering när en av våra försvarare tappade bollen som siste man så att deras anfallare kunde avancera helt ensam mot Mikael. En kombination av tamt avslut och resolut ingripande av Mikael gjorde dock att kvitteringen uteblev.

Ovanstående kvitteringschans uppstod i den 66:e min. Därefter hade de faktiskt ytterligare några inte helt oävna målchanser innan vi med knappa kvarten kvar gick över till 4-4-2 vilket gav en synbart bra men nog mest psykologisk effekt. Det var en signal från tränare Andy att det nu var dags att spela lite mindre sorglöst och nonchalant än vi ett tag tenderade att göra och förstå att det krävdes ett hårt arbete för att ta hem alla tre poängen oavsett den tidigare matchbilden. I den 86:e min hade vi sen vår nog bästa målchans i andra halvlek när Oskar W på sitt sedvanliga lite aviga men luriga sätt tog sig förbi den ena motståndaren efter den andra men kom lite för nära målvakten när han skulle avsluta. Därefter avslutades matchen med att de i den tredje övertidsminuten fick en frispark i ett farligt läge. Den mycket välplacerade frisparken klistrades dock av Mikael – ett skeende som så väl förutsades från sidlinjen av vår verkliga målvaktsveteran.

Sammantaget gjorde vi en bra match mot ett för dagen ganska dåligt och dåligt kämpande Teknologåren och borde ha gjort betydligt fler mål.

I och med segern gick vi – om än med en match mer spelad - upp på 2:a plats i tabellen vilket innebär att vi faktiskt går upp i serieledning på fredag om vi skulle lyckas vinna borta mot Furulund. Man kan också konstatera att vi vunnit samtliga 5 hemmamatcher och på dessa har den imponerande målskillnaden 10-2.

Slutligen bör ju nämnas det oerhört trevliga faktumet att vi hade en riktigt bra publiksiffra igår och där nästan alla var hemmafans. Jag räknade till åtminstone 20 sådana även om en del inte var där hela matchen. Vågar man hoppas på att detta nu kommer att bli bestående?

Statistik: Hörnor: 3-3 Avslut på mål: 11-2 Avslut utanför: 5-3